Kuvarica

Torta od dva sastojka!

Verovali ili ne i ovo moze  i veoma je ukusna

Sastojci-5 jaja
  -350 gr nutele ili krema ili bilo koji drugi cokoladni krem.

Priprema

Mutiti cela jaja oko 10 min da se masa utrostruci.Cokoladni krem otopiti na pari i u njega prvo dodati trecinu umucenih jaja dobro promesati i sjediniti,zatim dodati drugu trecinu i sjediniti i dodati ostataj umucenih jaja.
U nauljen pleh i postu prezlom izliti masu i peci na 180 c oko 20 min.
Tortu sluziti kada se ohladi. 



ROLNICE SA CIMETOM I VANILA KREMOM




U dublju posudu sipati 240 mililitara toplog mleka, dodati dva cela jajeta, 80 grama rastopljenog putera, 500 grama brasna, 100 grama secera i 1 kesicu suvog instant kvacsa. Od ovih sastojaka napraviti testo, pa testo pokriti i ostaviti na sobnoj temperaturi oko 1-2 sata. Nakon tog vremena, testo razvuci na radnoj povrsini posutom brasnom, tako da se dobije jednacetvrtasta ravna povrsina testa, cije su dimenzije oko 40x50 centimetara. Tu povrsinu testa namazati sa 120 grama rastopljenog putera, pa po tome ravnomerno posuti 200 grama smedjeg secera pomesanog za dve kasikice cimeta. Ovo razvuceno testo rolovati, pa kad se roluje iseci na ga komade debljine dva prsta. Te isecene komade staviti u pleh podmazan puterom, i to tako sto ce se poloziti na onu stranu cije je povrsina sira ( na stranu iz koje se vidi fil od secera i cimeta). Peci u zagijanoj pecnici na 200 stepeni celzijusa oko 15 minuta. Na ohladjene rolnice staviti krem od vanile koji se pravi na ovaj nacin: Umutiti penasto 2 belanca, pa im dodati 2 zumanca, sve neprestano mutiti, 2 kasike secera, kasikicu ekstrakta od vanile i dve kasike brasna, pa zaliti sa 150 mililitara hladnog mleka. 350 militara mleka zagijati da provri, pa mu dodati ovu predhodnu smesu od jaja. Potom to kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ovoj krem staviti po vrhu rolnica. Prijatno









Ukusan mus od sumskog voca

Potrebno

500 ml slatke pavlake

300 gr smrznutog sumskog voca

Stavite u blender slatku pavlaku i dodajte sumsko voce .
Izblendujte 3 minuta i dobicete ukusan mus od sumskog voca.
Sluzite kao dezetr.








Pirinac kugle


U dubljoj serpi skuvati 900 grama pilece iznutrice, pa kad je skuvana, iseckati je na sitnije komadice. U drugoj serpi skuvati 350 grama pirinaca, pa kad je kuvan (da ne ostane voda, i da je upije), pomesati sa njim pilecu iznutricu, dodati 180 grama parmezana, 2 kasike svezeg persuna, 3 kasike ljutog kecapa, 2 cela jajeta, 2 kasike prezle i malo soli i bibera po ukusu. Sve dobro izmesati i napraviti od svega testo, koje treba ostaviti da stoji 1-2 sata.
Nakon toga, od testa napraviti kuglice velicine limuna, uvaljati ih u prezle, pa stavljati u dobro zagrijano ulje (koje treba da pokriva polovinu kuglice), te ih praziti na jacoj vatri dok ne dobiju lepu tamno-zutu boju. Kuglice prvo stavljati na jednu cistu salvetu, kako bi salveta pokupile ulje, a potom ih sluziti. Prijatno











Suncev breg torta




  • SASTOJCI:
  • Za testo:
  • 300 g brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta ili mleka
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike pekmeza od kajsija
  • 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
  • Za fil:
  • 1 l mleka
  • 400 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 200 g kokosa
  • 100 g suvog grožđa
  • 350 g margarina
  • Za glazuru:
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike kakaoa
  • 70 g margarina


PRIPREMA:
1. Umutiti mikserom 300 g brašna, 1 šolju šećera, 1 šolju jogurta ili mleka, 3 kašike ulja, 3 kašike pekmeza od kajsija i 1 kašičicu sode bikarbone ili praška
za pecivo. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći 25 min. na 150 ºC.
2. Jednu litru mleka skuvati sa 400 g šećera i 6 kašika brašna. Zatim dodati kokos i 100 g suvog grožđa a kada se malo prohladi, dodati 350 g margarina.
3. Napraviti glazuru: 3 kašike vode, 3 kašike šećera i 3 kašike kakaoa dobro ugrejati da se šećer otopi pa skloniti sa vatre i dodati 70 g margarina.
4. Torta se filuje sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, glazura. Na kraju tortu posuti kokosom.