Torta od dva sastojka!
Verovali ili ne i ovo moze i veoma je ukusna
Sastojci-5 jaja
-350 gr nutele ili krema ili bilo koji drugi cokoladni krem.
Priprema
Mutiti cela jaja oko 10 min da se masa utrostruci.Cokoladni krem otopiti na pari i u njega prvo dodati trecinu umucenih jaja dobro promesati i sjediniti,zatim dodati drugu trecinu i sjediniti i dodati ostataj umucenih jaja.
U nauljen pleh i postu prezlom izliti masu i peci na 180 c oko 20 min.
Tortu sluziti kada se ohladi.
ROLNICE SA CIMETOM I VANILA KREMOM
Ukusan mus od sumskog voca
Potrebno
500 ml slatke pavlake
300 gr smrznutog sumskog voca
Stavite u blender slatku pavlaku i dodajte sumsko voce .
Izblendujte 3 minuta i dobicete ukusan mus od sumskog voca.
Sluzite kao dezetr.
Pirinac kugle
U dubljoj serpi skuvati 900 grama pilece iznutrice, pa kad je skuvana, iseckati je na sitnije komadice. U drugoj serpi skuvati 350 grama pirinaca, pa kad je kuvan (da ne ostane voda, i da je upije), pomesati sa njim pilecu iznutricu, dodati 180 grama parmezana, 2 kasike svezeg persuna, 3 kasike ljutog kecapa, 2 cela jajeta, 2 kasike prezle i malo soli i bibera po ukusu. Sve dobro izmesati i napraviti od svega testo, koje treba ostaviti da stoji 1-2 sata.
Nakon toga, od testa napraviti kuglice velicine limuna, uvaljati ih u prezle, pa stavljati u dobro zagrijano ulje (koje treba da pokriva polovinu kuglice), te ih praziti na jacoj vatri dok ne dobiju lepu tamno-zutu boju. Kuglice prvo stavljati na jednu cistu salvetu, kako bi salveta pokupile ulje, a potom ih sluziti. Prijatno
Suncev breg torta
- SASTOJCI:
- Za testo:
- 300 g brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta ili mleka
- 3 kašike ulja
- 3 kašike pekmeza od kajsija
- 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
- Za fil:
- 1 l mleka
- 400 g šećera
- 6 kašika brašna
- 200 g kokosa
- 100 g suvog grožđa
- 350 g margarina
- Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike kakaoa
- 70 g margarina
PRIPREMA:
1. Umutiti mikserom 300 g brašna, 1 šolju šećera, 1 šolju jogurta ili mleka, 3 kašike ulja, 3 kašike pekmeza od kajsija i 1 kašičicu sode bikarbone ili praška
za pecivo. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći 25 min. na 150 ºC.
2. Jednu litru mleka skuvati sa 400 g šećera i 6 kašika brašna. Zatim dodati kokos i 100 g suvog grožđa a kada se malo prohladi, dodati 350 g margarina.
3. Napraviti glazuru: 3 kašike vode, 3 kašike šećera i 3 kašike kakaoa dobro ugrejati da se šećer otopi pa skloniti sa vatre i dodati 70 g margarina.
4. Torta se filuje sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, glazura. Na kraju tortu posuti kokosom.
1. Umutiti mikserom 300 g brašna, 1 šolju šećera, 1 šolju jogurta ili mleka, 3 kašike ulja, 3 kašike pekmeza od kajsija i 1 kašičicu sode bikarbone ili praška
za pecivo. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh i peći 25 min. na 150 ºC.
2. Jednu litru mleka skuvati sa 400 g šećera i 6 kašika brašna. Zatim dodati kokos i 100 g suvog grožđa a kada se malo prohladi, dodati 350 g margarina.
3. Napraviti glazuru: 3 kašike vode, 3 kašike šećera i 3 kašike kakaoa dobro ugrejati da se šećer otopi pa skloniti sa vatre i dodati 70 g margarina.
4. Torta se filuje sledećim redosledom: kora, fil, kora, fil, glazura. Na kraju tortu posuti kokosom.